Наші домашні улюбленці та меблі, то історія стара як світ. Здається всі мають досвід коли твій улюблений диван чи крісло вже полюбилось улюбленцю – кішці чи собаці. Та так полюбилося, що через декілька місяців вже схоже на мотлох. Що робити? – Ну точно не кривдити тваринку, то вже їх природа й нічого з нею не зробити, є варіант стригти нігті котику чи не пускати пса, але то сумнівні дії. Тож як зберегти м’які меблі новими на довго маючи тварину?  - Правильно підібрати тканину та фурнітуру. 

Кіт дере диван

Щоб ваш, пухнастий чи не дуже, кіт не положив свій кіготь на ваш диван треба підібрати оббивочну тканину яка йому не буду цікава. До таких тканин можна віднести – флок, велюр та штучна замша. Ці варіанти тканини довговічні, практичні, стійкі та легко чистяться. Вони не дуже приваблюють котячих бо на них не має петельок за які можна зачепитися, а стрибаючи на них не подірявлять. 

Звичайно ж кожен люблячий господар свого вихованця готує житло для загального одобства, окреме місце для сну, у вигляді підстилки або особистого дивана, гризуни і когтеточки, іграшки для забав, але буває цього не достатньо.

Собака гризе меблі

Ви поціновувач собак, то якнайкраще підійдуть модульні дивани в стилі хай-тек, наприклад як модель АЙС чи прямі дивани в гостьову на металевих ніжках. Тобто м’які меблі без дерев’яних ніжок, вичурних чи ажурних вставок, бо можливо чотирилапому улюбленцю закортить почухати свої зуби. 
З точки зору оббивки, то тут великий перелік «можна». Та декілька секретиків все ж таки існує, для довгошерстої породи краще шенілл, жаккард чи рогожка, вони схожі на мішковину й переплетені волокна замаскують шерсть на дивані. До того ж диван чи крісло матимуть аутентичний та природній вигляд. Також підходять флок, замша та велюр. Чистка м’яких меблів з цих матеріалів від шерсті легка, треба мати лише щітку, пилосос, антистатик чи вологу серветку.
До речі, шкіряні дивани також приваблюють людей з домашніми тваринами, бо мають свою унікальність – хутро та волосся не прилипає та легко прибирається. Так, на них не має петельок щоб точити кігті, але нажаль граючись, кішка може проколоти шкіру в один стрибок. А сонне місце пса на шкіряному дивані утворює патину чи потемніння, тому краще використовувати чохли чи ковдри, щоб уникнути пошкоджень.


За нашим досвідом найпрактичнішими, привабливими, доступними та не примхливими є м’які меблі з флоку для будь якої кімнати чи чотирилапого сусіда. Флок має досить великий вибір відтінків і фактур, а так само тканини оброблені водовідштовхувальними засобами, при виборі дивана чи крісла зверніть увагу на даний оббивний матеріал. А також уточніть можливість виготовлення чохла. Любіть тварин, а виробництво диванів залиште виробникам.